Veelgestelde vragen

Voor je ergens aan begint, heb je vaak nog allerlei vragen. Vragen die je ons gewoon kunt stellen. Om je op weg te helpen, hebben we er hieronder alvast een aantal op een rijtje gezet.

De expertise van Profimdo gaat verder dan die van een accountantskantoor. Wij hebben specialisten in huis die hun expertise bundelen op de punten waar jij die als ondernemer nodig hebt. Zo kijken we natuurlijk naar jouw financiën, maar lichten we ook de rest van jouw bedrijfsvoering door. Of het nu gaat over marketing, sales, personeel, logistiek, interne organisatie of andere gebieden. En mocht het nodig zijn, dan hebben we een groot netwerk van externe experts die we op elk moment kunnen bijschakelen om jou de beste ondersteuning te kunnen geven. Natuurlijk werken we graag samen met jouw accountant, want die heeft ook een belangrijke rol voor jouw bedrijf.

Profimdo werkt breed aan bedrijven. Daarom kun je bij ons ook met heel veel verschillende vragen terecht. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Waar vind ik nieuwe klanten?
 • Waarom heb ik minder omzet dan ik wil?
 • De werkprocessen in het bedrijf lijken niet lekker te lopen.
 • Hoe ga ik om met stijgende kosten?
 • Wat doe ik aan het gebrek aan (goed) personeel?
 • Hoe zorg ik dat bestaande klanten niet vertrekken?
 • Hoe optimaliseer ik mijn marges?
 • Ik wil groeien, maar hoe financier ik dat?
 • Ik heb een idee voor een nieuw product, maar hoe breng ik het naar de markt?
 • Hoe begin ik aan het digitaliseren van mijn verkoopprocessen?
 • Kan ik mijn interne processen digitaal beter laten lopen?

Enzovoort…

De beste manier om te weten of Profimdo jou kan helpen met jouw vraag, is om hem te stellen. Iedere ondernemer loopt wel eens tegen iets aan en de vraag stellen zorgt ervoor dat je er sterker uit komt.

Elk traject van Profimdo bestaat eigenlijk uit drie stappen. We beginnen elk traject met een intake, waardoor we samen het doel van het traject vaststellen. Zo zorgen we ervoor dat het doel duidelijk is en bereikbaar wordt. De tweede stap is de uitvoering van het traject, waarin we samen de schouders onder jouw bedrijf zetten. De laatste stap is een evaluatie die volgt op de laatste sessie van het traject. Op dat moment kijken we samen naar de stappen die we hebben gezet en wat we bereikt hebben. Naar aanleiding van dit gesprek kun je kiezen om het traject te vervolgen, of om het daarbij te laten. De evaluatie gebruiken wij natuurlijk ook om van te leren. Daardoor kunnen we steeds realistischer doelen stellen met de ondernemers waar wij mee werken.

Profimdo werkt branche overschrijdend. Binnen Profimdo hebben we veel ervaring op verschillende terreinen en binnen verschillende branches. Veel van de methodieken die we gebruiken, zijn eigenlijk ondernemersprincipes. Daardoor kunnen ze in verschillende branches ingezet worden.

Profimdo is geen financieringspartij. We hebben wel sterke banden met bedrijven die financieren en met investeerders. Op het moment dat jij een financiering nodig hebt voor jouw bedrijf, dan kan Profimdo jou helpen om de juiste onderbouwing te schrijven voor jouw financieringsaanvraag. Door deze aanpak hebben wij al herhaaldelijk ondernemers aan een financiering geholpen die anders door een bank zou worden afgewezen.

Wij houden de sessies tijdens een traject over het algemeen via Teams. Teams is een nuttige tool waarin we samen de voortgang kunnen bijhouden, maar elkaar ook kunnen spreken. Teams zorgt er ook voor dat jij flexibel bent om te kiezen waar jij het liefste de gesprekken hebt. Dan kan op kantoor zijn, maar misschien wel liever thuis of op een andere locatie. Dat kun je zelf kiezen. Voor ons allemaal scheelt het reistijd en dat zijn uren die meestal weinig opleveren. In de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, werkt dit over het algemeen heel prettig. Natuurlijk kunnen we ondersteunen in het gebruik van Teams.

Een andere vraag?

De makkelijkste manier om antwoord te krijgen op een vraag, is om die vraag te stellen. Als je jouw vraag hier invult, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op, om jouw vraag te beantwoorden.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek beloven we je, dat we je altijd iets meegeven waar je direct mee aan de slag kunt.